Labdarúgás

2023.09.05. 08:33

Eger SE: a 16 nyári érkező közül kilenc visszatérőnek számít

Az andornaktályai Marshall ASE csapatától érkezett és hivatalosan hétfőn bejelentett Juhász Ádám az Eger SE NB III.-as csapatának nyári tizenötödik – más megközelítésben tizenhatodik – igazolása.

Bódi Csaba

Hegedűs Dávid (balról a harmadik) győzelmet jelentő gólokkal járt elöl

Forrás: Pesti József/Új Néplap

A Mezőkövesdet, a Vasast és a DVTK-t is megjárt 20 éves futballista azon nem kevesek sorához csatlakozott, akik az elmúlt hónapokban visszatértek Egerbe. A vármegyeszékhelyi klubban nevelkedett labdarúgóként előzőleg így tett Balázs Patrik, Bukrán Erik, Gíber Attila és Zvara Dávid. Esetükben az egyesülethez történő kötődés érzelmi oldalról is megközelíthető, ahogy ez elmondható Vajda Ákos és Nagy-Kolozsvári Dániel Kornél esetében is. Igaz, ők nem Egerben pallérozódtak, de korábban már viselték a piros-kék mezt. 

Debreczeni Dávid külön eset, a 37 éves szélső ugyanis már negyedik alkalommal mondott igent az ESE-vezetés hívó szavára. A gyors számvetés eredménye, hogy így, együtt nyolc, egri „előélettel” rendelkező játékos érkezett a kerethez. Vagyis teret nyert az a törekvés, hogy lehetőleg minél több olyan labdarúgó rúgja a bőrt a Szentmarjay-stadionban, akiről tényleges elmondható, hogy a „mi fiúnk”, és nem csupán alkalmi állomáshelynek tekinti az itteni szereplést.  

A friss szerzemények listájára további hét futballista neve került. Hárman NB II.-es egylettől jöttek, így Beliczky Gergő, Dulló Martin (mindkettő Csákvár) és Nagy Ákos Attila (Kazincbarcika), de a kapus Iváncsics Alex (Dunaföldvár) mögött is jelentős NB-s múlt áll. Fiatalként, akadémiai háttérrel Almomani Nathaniel (MTK Budapest) és Jacsó Dávid (Puskás Akadémia FC) büszkélkedhet, míg Géringer Tamásnak (Dunaföldvár) az ikertestvére, László játszott Egerben a a 2020/21-es bajnoki évben.

Noha Pál András neve is rendre szerepel a mérkőzésre nevezettek között, a 38 éves játékos nem futballistaként, hanem a szintén ugyanennyi idős Lázok János vezetőedző segítőjeként foglal helyet a kispadon. A még nem éppen eredményes támadójáték láttán az egri drukkerek persze nem véletlenül játszottak el gondolattal, mely szerint a két tréner igazán sokat akkor lendíthetne a hatékonyságon, ha olykor beállnának a pályán lévők közé...

A szintúgy 38 esztendős Hegedűs Dávidnak erre lehetősége nyílt és a csapatkapitány a Karcag ellen megmutatta, hogy nemcsak a szíve van a helyén, hanem a feje is. Az áprilisban egy időre a civil életbe belekóstolt, majd a nyáron „rehabilitált” védő szögletrúgások utáni bólintásai három pontot értek az egrieknek (2–1). Ja, és persze „Hege” is saját nevelés, ahogy a Tiszafüreden rendezett meccsen szerepeltek közül a 21 éves Juhász Gergő is ugyanezt elmondhatja magáról. Így jön az ki, hogy Hegedűssel együtt a nyáron 16 új (vagy majdnem új) labdarúgó lépett a Eger SE kötelékébe.

Az Eger SE nyári igazolásai

Visszatérők:
Balázs Patrik (19 éves, DVTK II.)
Bukrán Erik (26 éves, Békéscsaba)
Debreczeni Dávid (37 éves, Füzesabonyi SC-Erőss út)
Hegedűs Dávid (38 éves, leállás után újra játszik)
Gíber Attila (22 éves, Mezőkövesd Zsóry II.)
Juhász Ádám (20 éves, Marshall ASE)
Nagy-Kolozsvári Dániel Kornél (19 éves, Siófok)
Vajda Ákos (34 éves, Füzesabonyi SC-Erőss út)
Zvara Dávid (29 éves, Kaposvári Rákóczi)

Először egri színekben:
Almomani Nathaniel (17 éves, MTK Budapest)
Beliczky Gergő (33 éves, Csákvár)
Dulló Martin (29 éves, Csákvár)
Géringer Tamás (24 éves, Dunaföldvár)
Iváncsics Alex (27 éves, Dunaföldvár)
Jacsó Dávid (18 éves, Puskás Akadémia FC)
Nagy Ákos Attila (21 éves, Kazincbarcika)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában