konferencia

2019.05.09. 15:01

Az örök boldogságra vezetik a fiatalokat Egerben

A résztvevők négy szekcióban hallhattak előadásokat.

Süli K.

Egész napos konferenciát tartottak csütörtökön az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban Az oktatás története az Egri egyházmegyében címmel. A résztvevők négy szekcióban hallhattak előadásokat, többek között szó volt az észak-magyarországi felekezeti iskolák XIX.. századi helyzetéről, valamint a középkori kassai iskolákról is.

A konferencia első előadását dr. Ternyák Csaba egri érsek tartotta, az egyházi oktatás mai helyzetéről. Mint mondta, a rendszerváltás hozta meg a katolikus egyház szabadságát hazánkban, visszakapták ingatlanjaikat, újjászervezhették iskoláikat. Hozzátette, az oktatási intézmények működtetésével új lehetőség nyílt meg az egyház előtt, ezáltal új módon szolgálhatják a társadalmat. Hangsúlyozta, a fenntartásukba tartozó oktatási intézmények pedagógusainak és diákjainak a földi boldogulását szeretnék elősegíteni, de emellett az is kiemelt céljuk, hogy az örök boldogságra is elvezessék őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában