Koronavírus: minden keddi infó egy helyen

Szűkebb hazánkban is folyamatosan hozzák az intézkedéseket a koronavírus elleni védekezés jegyében. Minden lényeges keddi infó egy helyen. Cikkünk folyamatosan frissül!

Heol

Őri-Kiss Zsolt, az Országos Mentőszolgálat mentőtechnikusa a XIII. kerületi 1. számú mentesítési ponton védőfelszerelésben mutatja a mintavételhez használt eszközöket 2020. április 3-án, amellyel a koronavírus-gyanús betegekhez vonulnak. A Mentőszolgálatnál a mintavételt külön erre a célra kijelölt egységek végzik az országban.

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Heves megyére. Minden keddi infó, bejelentés egy helyen! Ossza meg velünk, hogyan tölti mindennapjait a veszélyhelyzet idején, illetve milyen tapasztalatai vannak az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!


15.20 Gyöngyösön is újra engedélyezték a szentmisék megtartását

arra kérik a híveket, tartsanak egymástól másfél-kétméteres távolságot, viseljenek maszkot, csak kézbe áldozzanak és kerüljék a közvetlen érintkezés minden formáját. A szenteltvíztartók továbbra is üresek maradnak és a templom bejáratánál kézfertőtlenítőt helyeznek el – olvasható a gyongyostv.hu-n.

Május 21-én, csütörtökön, a mennybemenetel ünnepén 10 órától a templomban, este 6 órától pedig a gyülekezeti nagyteremben tartanak istentiszteletet. A Gyöngyösi Református Egyházközség Facebook-oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közzétett felhívás szerint a higiéniai és biztonsági szabályok betartásával életkori elkülönítés nélkül tartanak istentiszteleteket vasár- és ünnepnaponként 10 órától.

A gyöngyösi római katolikus Felsővárosi Plébánia közlése szerint hétfőn reggeltől már megnyitotta kapuit a templom a hívők előtt, valamint hétköznap és vasárnaponként is visszaáll a miserend – adta hírül a GyöngyösTv.

A gyóntatószékeket és szenteltvíz tartókat továbbra sem lehet használni sem vidéken, sem a fővárosban. A házasulandók jegyeskurzusát viszont már megtartják.

11.10 Pesti hajléktalanoknak is juttat maszkokat a gyöngyösi alapítvány

Már a második adag, és ezzel összesen ezer maszkot adott át a gyöngyösi Segítő Összefogás Alapítvány a Budapesten tevékenykedő Szegények angyalai Sant’Egidio közösségnek, melynek tagjai a weboldalukon is köszönetüket fejezik ki. A szerdai hajléktalan szolgálatra így ismét tudunk vinni arcvédőt az utcán élőknek, hogy a vírus ellen védekezni tudjanak – írják.

– Teljesen véletlenül ismertem meg a járvány idejére szóló „Ne hagyjuk magukra az utcán élőket, a szegény családokat és az időseket!” felhívásukat. Felvettem velük a kapcsolatot, s elmondták, nagyon hasznos volna nekik a védekezést szolgáló eszköz is – mondta el Csernyi Erzsébet, az alapítvány képviselője. – Most 550 darabot adtunk át. Az önkénteseink nagyon lelkesek és örülnek, hogy máshol is segítséget tudnak nyújtani a rászorulóknak. Kifejezetten számukra készültek ezek a védőszközök.

Cikkünket <<IDE>> kattintva olvashatja.

9.00 Mezőtárkányban rendkívüli erőfeszítéseket tettek a járvány megfékezésére

Dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnök megbízottal közös sajtótájékoztatón ismertette a helyi védekezés helyzetét Tóthné Szabó Anita, a település polgármestere. A városvezető közlése szerint a veszélyhelyzet elrendelésekor létrehozott egy operatív bizottságot, amely azóta is a döntések előkészítésével segíti őt.

A 65 évnél idősebb ellátottjaik, de az ellátásban nem részesülő nyugdíjasok számára is biztosítják a bevásárlás, az egyéni segítségnyújtás lehetőségét. A szociális étkeztetésben részesülő szépkorúak számára pedig egyszer használatos edényben szállítják ki az ebédet. A gyermekek részére is megoldották a napi háromszori étkezést elvitellel. Népkonyha is működik, és ez jól jött ebben a nehéz időszakban a faluvezető szerint.

A településen heti rendszerességgel végeznek fertőtlenítést a köztereken. A felületfertőtlenítésről az önkormányzat Facebook-oldalán minden héten " target="_blank" rel="noopener noreferrer">beszámolnak.

Cikkünket <<IDE>> kattintva olvashatja.

8.05 Ózongázzal fertőtlenítenek Poroszlón

Ózongenerátort vásárolt a település önkormányzata, a készülék az elmúlt héten megérkezett, és már használják is. Az idősek otthonában és az óvodában megtörtént a levegőtisztítás, sterilizálás. Az önkormányzat közintézményeit rendszeresen fertőtlenítik az eszközzel. Az ózonkezelés ma már igen elterjedt, széles körben alkalmazott légtisztító, fertőtlenítő eljárás, ráadásul a folyamat környezetbarát – tudtuk meg a helybeli közösségi oldalról.

7.49 Adomány érkezett Füzesabonyba

Több doboz csokoládé érkezett a városi Vöröskereszthez. Az adományt a megyei szervezet ajánlotta fel. Az ajándékot Füzesabony, valamint Szihalom családi és gyermekjóléti központja munkatársai juttatták el az óvodákba, bölcsődékbe.

Fotó: fuzeshirek.hu

7:15 Nem változott a betegek száma Heves megyében, 17 igazolt fertőzöttet tartanak nyilván

Heves megyében a kedd reggeli adatok szerint nem nőtt a fertőzöttek száma, 17 igazolt megbetegedést tartanak nyilván. A szomszédos megyék közül Nógrádban 25, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 64, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 25 igazolt fertőzöttről számoltak be.

7:00 3556 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3556 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 467 főre emelkedett az elhunytak száma, 1412-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1677 fő.

Ajánlókép fotó: Bruzák Noémi / MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában