Megjelent az új rendelet: ezekkel a feltételekkel lehet kondizni szombattól

Május 1-től nyithatnak a jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények. Íme a legújabb, sportolásra vonatkozó szabályzás.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Megjelentek a Magyar Közlönyben a legfrissebb jogszabályok, amelyek a négymilliós védettség után, szombattól, azaz május 1-től lesznek érvényben. A jogszabályokban a korábbiakhoz képest történtek módosítások, egyebek mellett a sportrendezvényekre vonatkozó rendelkezések terén.

Mint arról korábban beszámoltunk, eddig kizárólag azok vehették igénybe az ilyen létesítményeket, akiknek volt érvényes sportolói igazolásuk. A hétfőn megjelent rendeletben viszont módosították a korábbi szabályozást, mégpedig úgy, hogy a nyitás következő lépcsőjében edzőterembe, uszodába és jégpályára a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek majd. Ez lényegében azt jelentette, hogy azok a 18 éven felüliek, akik eddig – a korábbi jogszabály értelmében – igazolt sportolóként edzhettek, de védettségi igazolvánnyal nem rendelkeznek, a négymilliós határ elérése után már nem használhatják a fitnesztermeket. Ennek módosítása történt meg a legújabb, csütörtökön megjelent kormányrendeletben.

Mint az új rendelet írja: a jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények – a sportrendezvényen való részvétel céljából vagy a sportrendezvényre való felkészülés céljából – a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét betöltött személy (a továbbiakban: versenyző) és az őt felkészítő sportszakember

számára is látogathatóak.

  • A fent említett helyszínre történő beléptetést megelőzően a versenyző a versenyszerű sportoló minőségét, valamint az őt felkészítő sportszakember e minőségét köteles igazolni.
  • A helyszín üzemeltetője vagy vezetője, illetve az üzemeltető vagy a vezető alkalmazottja annak a versenyzőnek, valamint az őt felkészítő sportszakembernek a beléptetését megtagadhatja abban az esetben, ha nem igazolja sportolói minősítését.
  • A helyszíneken a versenyző, valamint az őt felkészítő sportszakember nem köteles maszkot viselni.
  • A jégpályákon, az uszodákban, az edző- és fitnesztermekben és a sportlétesítményekben este 11 óra és reggel 5 óra között a versenyző és az őt felkészítő sportszakember is tartózkodhat.
  • Kedves Vendégeink!

    A mai napon megjelent kormányrendelet arról tájékoztat, hogy edzőtermünket ezentúl a verseny...

    Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában