beruházás

2021.11.03. 14:15

Újra meleg ételt szolgálnak fel az egri Bornemissza konyhájában

Címkék#bornemissza

Megújult a Bornemissza Kollégium konyhája.

Sz. M. L.

Fotó: Daniel Beran

– Mint ismert, a tetőszerkezet régóta beázott, a konyha épülete évek óta rossz műszaki állapotban volt. Ennek javítása zajlott az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének (EKVI) közreműködésével közel ötmillió forintból. Ebből négymillió forint volt önkormányzati forrás. A többit, azaz majd' egy millió forintot az EKVI tette hozzá, amiért köszönettel tartozunk, ahogy a gyors és szakszerű munkavégzésért is – közölte Minczér Gábor alpolgármester szerda délután az intézményben.

Minczér Gábor elmondta azt is, hogy a konyha e hónaptól már ismét betölti meleg étel szolgáltató funkcióját, megközelítőleg kilencven gyermek étkezését biztosítja.

– Nem csupán a tető, az épületbelső is renováláson esett át, a falakat is lefestették. Ezzel most évtizedes tartozást teljesített a mindenkori önkormányzat. Hiszen ez az iskola is egyike volt azoknak a leromlott műszaki állapotú épületeknek, amelyet még az előző városvezetéstől örököltünk meg – fogalmazott az alpolgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában