Időközi választás

2022.05.15. 19:34

Összegyűjtötték az egri 7-es választókörzet eddigi jelöltjei az aláírásokat

Mint ismert, Berecz Mátyás képviselő lemondása miatt időközi helyhatósági választást tartanak június 26-án az egri 7-es választókörzetben Hajdúhegyen és Károlyvárosban.

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Orosz Lászlóné a Fidesz-KDNP jelöltje az egri időközi önkormányzati választáson. Arról számolt be, hogy összegyűlt a jelöltségéhez szükséges aláírás-mennyiség. Orosz Lászlóné tudatta, hogy a következő hetekben minden háztartást szeretne felkeresni és kikérni a lakók véleményét, javaslatát a körzet jövőjéről. 

A többi ismert jelöltet is megkérdeztük. A független Domán Dániel elmondta, az aláírásokat már ő is összegyűjtötte, s számos választót felkeresett, de folytatja a kopogtatást. Kifejtette, a körzetben élők sok javaslatot és problémát megosztottak vele, ezekre megoldást keres, s ha bizalmat szavaznak neki, akkor a megvalósításon dolgozik majd. 

A szintén független Farkas Richárd, akit az egri polgármester mutatott be, mint jelöltet, arról beszélt, hogy már megvan az elegendő aláírás, de folytatja a polgárok fel­keresését. 

Bábel Ildikó, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje is azt közölte, múlt csütörtökön meglett a szükséges mennyiségű aláírása. Több utcába is kitelepültek. Az ajánlóíveket a mozgalom egri elnöke, Bognár Ignác adta le pénteken, ő a jelölt kampányfőnöke is. 

A Demokratikus Koalíciónak (DK) még nincs jelöltje, bár szerdán tartott volna sajtótájékoztatót, ám az eseményt aznap lemondta a DK.
 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában