Elismerés

2022.10.03. 16:02

Gyöngyösi boncmester is kapott Szebb Jövőért-díjat

Már huszadik éve adják át a Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület

Sz. Sz. I.

Lakatos Zsolt (balról) adta át a díjat Szabad Zoltán boncmesternek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület az elmúlt héten tartotta Gyöngyösön a Szebb Jövőért-díj átadó gáláját. Lakatos Zsolt, az egyesület elnöke szerint a 2002-ben alapított, évente odaítélt elismerés rangja, méltósága és értéke abban rejlik, hogy az egyszerű emberek köszönik így meg mindazon egészségügyben, oktatásban és gazdasági életben szereplő személyek tevékenységét, akik kimagasló munkát végeztek a közéletben, a gazdasági életben, művészeti téren a toleráns társadalom megteremtéséért, az eltérő kultúrák elfogadásáért, közösségünk, a roma közösség elfogadtatásáért és a magyar társadalom egységesítéséért. Az elnök megnyitó beszédében kiemelte, hogy egy ország belpolitikáját, sikerességét gyűlöletre nem lehet építeni.

– Aki erre építi az nem lesz sikeres és hosszú életű. A gyűlölet csak gyűlöletet szül. Egy ország csak akkor lehet sikeres, ha az adott kormány a saját társadalmán belül minden erejével, népének létbiztonságán a társadalmon belül a szeretet, béke és a társadalom egységesítését tűzi ki célul. Ezért egyesületünk életre hívásával együttesen megalapítottuk éve évvel ezelőtt a Szebb Jövőért-díjat. Zászlajára tűztük a szeretetet, békét és a magyar társadalom egységesítését, ezzel is hozzájárulva és támogatva a sikeres Magyarország létrejöttét – fogalmazott Lakatos Zsolt. 

A díjat az idei évben dr. Orsós Zsuzsanna biológus, rákkutató, a Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi karának oktatója, Joka Daróczi János újságíró, dokumentumfilm-rendező, Lakatos Andor Rómeó mentőápoló, Szabad Zoltán, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház boncmestere,  Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos kapta. Posztumusz ismerték el a díjjal Lakatos Adolf, az egyesület lelkes szervezője munkáját. 

A díjátadón megjelent, többek között Langerné Victor Katalin köztársasági elnöki tanácsadó, Dr. Latorcai Csaba a Miniszterelnökség Területfejlesztési Minisztériuma Hivatalának parlamenti államtitkára és Hiesz György, Gyöngyös polgármestere is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában