Robbanás

2023.02.12. 10:35

Horváth László szerint mértéktelenül és gátlástalanul uszít a baloldal

Horváth László, térségi országgyűlési képviselő is megfogalmazta véleményét a recski bányanyitás körül kialakul helyzettel kapcsolatban. A község polgármestere közös tavaszi takarításra kéri a lakosságot.

B. K.

A robbantás előtt Horváth László képviselő is egyeztetett a cég képviselőjével.

Forrás: Horváth László/Facebook

Ahogy portálunk is beszámolt róla, pénteken délután Recsken a Hunyadi utcában élőket váratlanul érte az a két robbantás, amely az új bányanyitás egyik következménye.

A helyszínre érkezett Kalász-Nagy Máté szociálpolitikus, az LMP országgyűlési képviselője is, akit pénteken értesítették a helyiek a két nagy erejű robbantásról, amely megzavarta az itt élők nyugalmát, és riadalmat keltett a lakosokban. 

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait a kialakult helyzetről.    

Egyes “független” médiumok szerkesztőségeiben tegnap Recsken “hatalmas robbantások” voltak, a másnapra iderohant LMP sajtótájékoztatóján “ ijesztő, óriási robbantások”, a közösségi oldalakon olyan “földrengés”, ami “Mezőkövesden is hallatszott” – kezdte a politikus. 

Mint írta, az auditált, független, külső szakértő öt helyen végzett szeizmikus mérései szerint ezek az állítások nagyon távol állnak a valóságtól, hiszen az előzetes információk szerint három műszer nulla értéket, kettő pedig a megengedett érték tizedét mérte.

– Az a baloldal, amely eddig sosem járt Recsken, most hergeli és megvezeti az utcabelieket itt is. Így tesznek mindenhol, ahol balhét lehet kelteni, aztán ha csökkennek a lájkszámok, ők majd továbbállnak. Mi azonban mind itt maradunk a politikai rivaldafény után is: a helyiek is, a kő is, a bánya is. Itt maradnak az előnyök is és az esetleges kellemetlenségek is. A mértékük a lényeg.  Akik pedig most mértéktelenül és gátlástalanul uszítanak, valótlanságokkal hergelnek, nekik a rivaldafény nélküli hétköznapokon ezek a mértékek már nem számítanak majd: ahogy a helyiek sem, a kő sem, a bánya sem. Ahogyan a békesség sem: az már a mi dolgunk lesz. Ezt azért ezekben a pillanatokban is jó tudni mindenkinek – fogalmazott. 

Mindeközben Nagy Sándor, Recsk polgármestere is megosztotta újabb gondolatait a jövőt illetően. 

Nyilván a recski bánya mostanában elég nagy hírértéket kapott! Most viszont nem magával a tevékenységgel foglalkoznék. Elnézem, hogy a településünk, melyet évről évre építünk, fejlesztünk és joggal lehetünk büszkék az elért eredményeinkre, hogyan is jelenik meg a nagy nyilvánosság előtt. A hírek gyártói messziről jöttek és távoznak is, miután megkapták a hang- és képanyagukat. Magukkal visznek egy olyan képet, amivel Recsk településképét nagymértékben rombolják – tette közzé Facebook-oldalán.


– Jól tudom, hogy az érintett terület is része községünknek, de a "szegregátummal"  senki sem szokott büszkélkedni! Ezzel nem az ott élőket kívánom megbántani, de a rendezetlen, szemetes környék nem mutat jól egy képanyagban! Ha van is bennük jószándék, legalább annyit, vagy többet ártanak a videóikkal!  Ezért a tavasz folyamán nagy takarítást szervezek, melyre elvárom, hogy minden ott élő lakos velem és a képviselőkkel együtt részt vegyen! Magam és egy segítővel másztam fel a hegyoldalra tegnap megnézni, hogy az ott található sziklában történt-e repedés a robbantás után. (sértetlen) Viszont tele van annak a környéke is szeméttel! – írt a polgármester. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában