15 köbméter

2023.04.01. 17:30

Ponyvát, televíziót, bőröndöt is találtak a verpeléti szemétszedésen + fotók

50 ember indult neki szombat reggel.

Sz. M. L.

Hamar megteltek a fekete zsákok az út mellett heverő szeméttel

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Immár 15 éve minden tavasszal szemétszedést szervez a verpeléti önkormányzat. Az esztendők múlásával nem lett kevesebb dolga az önkénteseknek, sőt.

– Reggel 3 csapatban mindegy ötven gyermek és felnőtt indult el több helyszínen a frekventált utak környezetét megtisztítani. Eredetileg 10 köbméternyire terveztünk, de már pár óra elteltével látszott, hogy több lesz amit össze kell gyűjtenünk. A tó környezetében és a Kisnánára vezető út mellett  is rengeteg szemét volt, utóbbinál illegális hulladéklerakóra is bukkantunk – számolt be Farkas Sándor polgármester. 

Volt mit takarítani a környéken
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az önkormányzat kesztyűt és zsákokat biztosított az önkénteseknek, akik hatalmas lelkesedéssel vágtak neki a feladatnak. A nap végén némi harapnivalóval és csokoládéval kedveskedtek a vállalkozó szelleműeknek.

Jelentős mennyiségű szeméttől szabadították meg a természetet Verpeléten
Jelentős mennyiségű szeméttől szabadították meg a természetet
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Csatlakoztak a helyi intézmények, civilek és szervezetek tagjai is. Minden résztvevőnek nagyon hálás vagyok, hogy feláldozták a szombat délelőttjüket és azzal töltötték, hogy hulladékot gyűjtöttek, amely nemtörődöm, környezetszennyező emberek miatt került a természetbe és az utak mellé – emelte ki a polgármester.

A település polgármestere hálás mindazoknak, akik segítették az akciót Verpeléten
A település polgármestere hálás mindazoknak, akik segítették az akciót
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában