Támogatás

2023.05.03. 08:45

40 civil szervezet kért volna a 40 millióból Gyöngyösön

Néhány közgyűjtemény esetében a a hétvégi nyitva tartás vállalása a feltétele a támogatásnak.

Sz. Sz. I.

A gyöngyösi önkormányzat jelentős támogatást ad a civil szervezeteknek kulturális tevékenységre

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület a legutóbbi ülésén elfogadta a Civil Kulturális Bíráló Bizottság javaslatát a kulturális célú önkormányzati támogatási keret felosztására. közölte a városháza. Tájékoztatásuk szerint kulturális tevékenységek támogatására az önkormányzat idén 40 millió forintot különített el. Ennek felosztását a pályázók között átlátható, egységes pontszámítási rendszer alapján végzi a testület egy civilekből álló ötfős bíráló bizottság javaslata alapján. 

A pályázat iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés, összesen 40 civilszervezet jelentkezett a kiírásra. Közülük mindössze nyolc pályázata nem felelt meg a kiírás feltételeinek. A többiek pályázatát elfogadta a bíráló bizottság, és a pontrendszer alapján tett javaslatot a 40 millió forintos pályázati keret felosztására. A grémium elfogadta a javaslatot, néhány közgyűjteménnyel kapcsolatban azonban felfüggesztette a támogatás folyósítását. Az esetükben azt csak akkor biztosítja, ha a közgyűjtemények vállalják, hogy hétvégén is nyitva tartanak. A városba látogató turisták ugyanis jellemzően szombaton és vasárnap látogatnák ezeket a gyűjteményeket, ráadásul a múzeumok esetében világszerte gyakorlat, hogy vasárnap nyitva vannak, hétfőn pedig szünnapot tartanak, áll a gyöngyösi városháza közleményében.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában