Lakberendezés

2023.05.21. 17:26

Az előszoba praktikus kialakításában segít az andornaktályai lakberendező

Lakberendezéssel kapcsolatos rovatunkban a mindennapokban is könnyedén hasznosítható tippeket olvashatnak Ipacs Éva andornaktályai lakberendezőtől. Most az előszoba fontosságára, és annak praktikus kialakítására hívja fel a figyelmet.

F. V. E.

Ennek a helyiségnek a berendezésére általában nem fordítanak kellő figyelmet, pedig a lakás szerves része. Fontos terület, hiszen a belépők első benyomása itt születik meg a lakásról, vagyis magán kellene hordoznia azokat a karakterjegyeket, amelyek a ház lakóit és otthonuk egészét jellemzik.

Ez a helyiség híd szerepet tölt be kül- és beltér között. Nap mint nap innen indulunk, és ide érkezünk meg, ezért szükséges, hogy jó hangulatú legyen. Az esztétikum mellett persze fontos a praktikum is. Jó, ha van hová lepakolni a holminkat, s ha a vendégeinket is kényelmesen tudjuk fogadni.

Érdemes a helyet úgy kialakítani, hogy mindenki kényelmesen le tudjon pakolni
Forrás: Ipacs Éva/Beküldött fotó

Legyen itt egy szék vagy ülőke, és ajánlott a fogasokat különböző magasságban elhelyezni, hogy kisgyermekek vagy idősek is kényelmesen elérjék.

Egy cipős- vagy beépített szekrény jó szolgálatot tehet ebben a helyiségben is. A mindennap használt kabátok, cipők, táskák tárolásán túl szerencsés, ha a ritkábban használt bőröndök, sportfelszerelések is helyet kaphatnak az előszobaszekrényben.

Az előszoba meghatározza az egész lakás hangulatát
Forrás: Ipacs Éva/Beküldött fotó

Szintén elengedhetetlen fontosságú egy egész alakos tükör, s jó szolgálatot tehet egy kulcsos szekrényke, továbbá egy esernyőtartó is.

Amennyiben az előszobának közvetlen kültéri kapcsolata van, akkor mindenképp hidegburkolat ajánlott, de ha lépcsőházból érkezünk, akkor könnyen tisztán tartható meleg burkolat is tervezhető ide.

A jó megvilágításra is érdemes hangsúlyt fektetni. 

A színek, textúrák tekintetében a lakás egészével egységességre, harmóniára kell törekedni, de – mivel itt ritkábban tartózkodunk – igazán megengedhetjük magunknak, hogy stílusunk karakteresebben jelenjen meg.

Kellemes előszoba átalakítást kíván Ipacs Éva, andornaktályai lakberendező

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában