Heol.hu Videó

2023.06.17. 14:27

Egerben színes lufik színezték az eget szombaton + fotók, videó

Elbúcsúztak iskolájuktól az általános iskolák végzős diákjai.

G. R.

A lufik elengendésével búcsúztak iskolájuktól a nyolcadikosok

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

A mögöttünk álló héten valamennyi általános iskolában felkerült a táblákra a VAKÁCIÓ! felirat, s a legtöbb intézményben pénteken, illetve szombaton tartották a ballagásokat.

Az egri Dr. Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskolában négy végzős osztály vett búcsút az intézménytől, hogy szeptembertől valamelyik középfokú oktatási intézményben folytathassa tanulmányait. Az ünnepségen köszöntötték az év diákjait, pedagógusait, elbúcsúztak azoktól a tanároktól, akik a mögöttünk álló tanévben fejezték be aktív pedagógusi éveiket. Kékesi László végzősöket búcsúztató beszédében a jövőbe is tekintett. Szavai szerint egy iskola értékét leginkább az jellemzi, mennyi kisdiák jelentkezik hozzájuk elsősként. Örömmel jelentette, hogy szeptembertől is szép számú kisdiák kezdi meg náluk általános iskolai tanulmányait.

A Keményben már hosszú évek óta hagyomány, hogy a ballagók az ünnepség végén jelképesen színes léggömböket engednek a magasba, szimbolizálva ezzel azt, ahogyan iskolájuk most útjára engedi őket.

Egy hónappal ezelőtt a középiskolások búcsúztak Egerben, akkor is ott voltunk kameránkkal:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában