Heol.hu Videó

2023.06.24. 20:00

Lehengerlően indult a Múzeumok Éjszakája Egerben + videó, fotók

A város számos intézménye csatlakozott a programhoz. Ha még nem indultak el, akkor sem késő benézni az esti programokra.

Sz. M. L.

A Szederinda Néptáncfesztivál tánccsoportjainak bemutatója fokozta a hangulatot

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

TRendben vagyunk – idén ez a Múzeumok Éjszakája mottója, mely szombaton egészen késő estébe nyúló programokra várja az egrieket is.

Ezen a napon a Kepes Intézet - Kortárs Művészeti Központban látható mind a Kepes gyűjtemény amely egy szenzációs, korai művel gyarapodott, ami Magyarországon most először, és csak ezen az egy napon megtekinthető. Szintén megtekinthető az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Média és Design Intézet végzőseinek vizsgakiállítása.

A Kepesben egészen este nyolcig gyerekprogramok, közös festés és kincskereső játék is várta a gyerekeket. Nem sokkal hat óra előtt a Szederinda Néptáncfesztivál tánccsoportjainak bemutatója fokozta a hangulatot a központ előtt, majd rendhagyó tárlatvezetést tartottak az intézetben.

Farkas Gábriel koncertezik 20 óra 20 perctől, 21 órától pedig a Báder Elemér Trió koncertje lesz hallható az épület előtt. 21 óra 30 perctől még várja egy tárlatvezetés is az érdeklődőket, de este fényfestés is megcsodálható az épület falán, illetve az egri egyetem média tanszékének animációs munkáját is láthatják.

Az egri vár is kitett magáért, már délelőtt elkezdődtek a gyermek és felnőtt programok.  Gólyalábasok, marionett show, bohócműsor és egy komplett népi játszótér érkezett a várba, a X. Színházi Olimpia keretében pedig nemzetközi művészek produkcióit is láthatták.

Este 20 órától a Kerekes Band zenélt. 21 óráig mér tart a régészeti nyomozások a Múlt-Kirakó régészeti kiállításban, illetve az Egri Vitézlő Oskola fegyver- és viseletbemutatója. 21 óra 45-ig fél óránként indul kalandozás az aknafigyelő folyosókon. 

Nem csak a várban zajlanak programok: 21 órától zsinagógákról lesz képes előadás a Ziffer Sándor Galériában, s ugyanekkor indul tárlatvezetés a Magyar minta - Holló Valéria kiállításban. Szintén ekkor lesz tárlatvezetés a Gárdonyi Emlékházban.

A várban aztán 21 óra 30 perctől tűzzsonglőr bemutató kezdődik a Palotaudvaron, majd tűzgyújtással és táncházzal folytatódik az éjszaka.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában