Heol.hu Videó

2023.09.28. 14:00

Esküt tettek a leendő ápolók a Dobó téren + fotók, videó

Városismereti vetélkedő, flashmob és díszlövés is volt az egri Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola gólyaavatásán. Az új diákok megtapasztalhatták, hogy milyen komplex és jól szervezett iskolába lépnek be.

Hornyák Réka

Gólyaavatást és városismereti vetélkedőt tartott a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Öt állomásos városismereti vetélkedő teljesítésével nyerheték el a jogot a felavatásra a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola gólyái csütörtökön Egerben. Először szervezték az iskola területén kívülre, a belvárosba az elsősök avatását.  A programokba felsőbb osztályos diákokat vontak be, így szinte az egész iskola része volt valamilyen szinten a új nebulók üdvözlésének. A rendhagyó avató ünnepségen 5 új osztály, 121 gólyája vett részt, a szervezőkön és a programfelelősökön kívül. 

A program az iskola tantermében kezdődött, ahol egy feladványt kellett teljesíteniük a gyerekeknek. A nyereményük egy térkép volt, melynek segítségével elindulhattak a kalandra. Eger belvárosában öt helyszínen kellett feladatokat megoldaniuk a diákoknak. A sikeres megfejtésért petákokat kaptak, s a programok végén az az osztály nyert, amelyik a legtöbbet gyűjtötte. Az 5 állomás az Eszterházy tér, a Gárdonyi Gimnázium szökőkútja, a Valide Szultána fürdőrom, a Minaret, valamint Vicuska és Gergő szobra volt. Minden helyen más és más típusú feladatok várták a tanulókat, volt testmozgás, puzzle, fejtörő, tanórai anyag és egészségügyi feladatsor is. 

– Nagyon élveztem a programokat, a tanárok is nagyon kedvesek és jókedvűek voltak. Az osztályommal próbáltuk minél gyorsabban és jobban elvégezni a feladatokat, ami sikerült is, mert jó eredményt értünk el. Nagyon jól ment a csapatmunka, ami számomra nem meglepő, hiszen erre számítottam a rendészet és közszolgálat szakon – nyilatkozta Tripa Viktória, kilencedikes tanuló, akit évek óta érdekelnek a közszolgálat feladatai. 

A Dobó téren a rendezvény ideje alatt felsőbb évfolyamosok tartottak bemutatót a tábori kórházról. Korhű sátrakban és ruhában láttak el sebeket, sérüléseket. A helyszínen az elsősök is megfordultak.

– Nekem kiskoromban volt kórházi élményem és nagyon jól esett az a törődés és az az ellátás, amit akkor kaptam. Olyan tudással és tapasztalattal szeretnék rendelkezni én is, szeretnék ellátni másokat és törődni velük – nyilatkozta Dobóczi Dóra, az általános ápolói képzés egyik gólyája. 

A játék végén a Dobó téren gyűltek össze a diákok, ahol utolsó feladatuk Dobó István, azaz egy beöltözött tanáruk megkeresése volt. Ezután élő zene kíséretében, egy flashmob keretein belül a diákok közösen előadták a Neked írom a dalt című számot. A szám végére pedig a gyerekek a Kossuth feliratot formázva álltak fel a téren. 

Az avatáson elhangzott Dobó István és a Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola esküje is, majd megkapták kitűzőjüket a gólyák. A díszünnepséget és a gyerekek kiváló feladat teljesítését Szikra István díszlövése zárta le. 

A rendezvényen képviseltették magukat az iskola partnerei is, így ott volt a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság  Balogh Tibor rendészeti-főkapitányhelyettes, valamint a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Skill labor ápolásszakmai vezetője, Koskáné Török Tünde is

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában