Biztonság

2023.11.18. 13:15

Két új mentőhajóval gazdagodott a Tisza-tó térsége

Két mentőhajó állt szolgálatba a Tisza-tónál. Tiszafüreden van a bázisuk, s baj esetén a tó egész területén bevethetők.

Fekete-Vadászi Erika

Az országban 12 hajót osztottak szét

Forrás: ilovetiszato.hu

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adta át a hajókat kedden a Tisza-tó Mentőscsoportnak és a Jász Búvár Egyesületnek, számoltak be róla az ilovetiszato.hu oldalon. 

Az országban 12 hajót osztottak szét, s további, mentést segítő eszközökkel is gazdagodtak a Tisza-tónál. 

– Ezzel egy nagyszabású projekt zárult le, amely során többféle eszközöket is kapott a két önkéntes mentőcsoport, amellyel az árvízi mentést és a földi erdőtűzoltást is el tudják végezni. Például quadot, búvárfelszerelést, komplett védőfelszerelés-szetteket, valamint tűzoltó szakfelszereléseket, árvíz- és lakosságvédelmi gépjárművet is kaptak – részletezte az I love Tisza-tó oldal. 

A hajók 50 ember befogadására alkalmasak, valamint járművet és még állatok is fel lehet rájuk tenni. A katasztrófavédelem mindkét hajót felszerelte szonárral, ami a keresésben tud sokat segíteni.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere az átadáson elmondta, a Tisza-tóra és a Tiszafüredre érkező turisták visszajelzéseikben elmondják, biztonságban érzik magukat itt, ami a hivatásos és az önkéntes mentőszervezetek munkájának köszönhető, derül ki a beszámolóból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában