Támogatás

2023.11.24. 17:39

Kétmilliárdból fejlődött Kisköre: Navracsics Tibor kiemelte a helyi közösségek szerepét is

Utak újultak meg, szebb lett a strand, a kikötő, s sportkomplexum is létesült.

Molnár Helga

Navracsics Tibor településfejlesztési miniszter

Forrás: gál

Kisköre az utóbbi években közel kétmilliárd forintnyi támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP). A megvalósult fejlesztéseket pénteken délután adták át ünnepélyes formában. Magyar Csilla kiskörei polgármester az átadón elmondta, a fejlesztési forrásokból mások mellett szociális bérlakások épültek, megújultak az utak, a strand, a kikötő, a közösségi tér, és sportkomplexum készült.
– Örömmel vettük a fejlesztési forrásokat, de nem volt egy tehermentes időszak. Számtalan problémával találkoztunk, de kiküszöböltök őket – hangsúlyozta a városvezető a Ring-a-tó Szolgáltató és Rendezvényházban tartott eseményen.

Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője hozzátette, öröm ez a mai nap a 700 éves település életében, s kiemelte, nincs olyan része a városnak, mely ne újult volna meg.
– Új útjaink vannak, megújult a strand, az iskola, a kikötő, új közösségi ház és tér, bölcsőde létesült. Az elmúlt időszakban Kiskörén rengeteget léptünk előre, s hiszek a város jövőjében – mondta.

Magyar Csilla, Navracsics Tibor és Szabó Zsolt 
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Navracsics Tibor településfejlesztési miniszter ünnepi beszédében elmondta, a TOP célja a helyi közösségek erősítése volt. Hozzátette, a végén járnak a 2014-2020-as pénzügyi időszak elszámolásának.
– Az elképzelések helyben születtek, s ennek eredményét láthatjuk Kiskörén. 2014 és 2020 között 1700 milliárd forintot költhettünk el a programban, s kiderült, Magyarország a leghatékonyabb az európai uniós források felhasználásában. Most már elkezdődött a következő pénzügyi ciklus, s új fejlesztési célokat fogalmaztunk meg. Ezek komplexebbek mint eddig, azt szeretnénk, ha a nagyobb városok mellett a térségek, kisebb települések is fejlődjenek – emelte ki a miniszter.

A köszöntők után felvágtak egy hatalmas tortát, majd állófogadással zárult az esemény a rendezvényházban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában