Döbbenet

2023.12.25. 18:32

A tuja- és az urnatolvaj és a kukába rejtett lopott szajré – kedvenc idei történeteink Egerből

Egerben idén is zajlott az élet. Hozunk 3 meglepő esetet, amit nem hittünk volna el, ha nem a saját fülünkkel halljuk vagy mi számolunk be róla.

Szabadi Martina Laura

Kukában akarta hazatolni a Szalába a garázsból lopott cuccot az egri férfi, lekapcsolták

Forrás: Beküldött fotó

Az év végéhez közeledve visszagondoltunk, milyen furcsa esetek történtek idén Egerben. Az egyik meghökkentő az volt, amikor abszurd módon egy ház elől is eltűntek a formára vágott örökzöldek áprilisban. A tulajdonos térfigyelő kamerája ugyanis felvette, ahogy valaki az éjszaka leple alatt ellopta az ajtaja elől a hatalmas cserepekben álló, formára nyírt tujáit. Az illető vélhetően rákészült a furcsa növénybeszerző akcióra, ugyanis levette a rendszámot az autóról.

A történet önmagában is furcsa lenne, csakhogy az éjjeli látogató a nagy hírverés hatására visszavitte, a Maklári úti kárpitos bolt elé rakta le egy üzenet kíséretében, amiben még egy szójátékra is futotta.

"Tisztelt tuja-tulajdonos! (Tulajdonos)
Ezúton szeretnénk visszaszolgáltatni a már amúgy is haldokló, félig elszáradt növényeit. Nem akartuk megsérteni vagy kifosztani, vigyáztunk rájuk. Vicces lenne a feltételezés, hogy ezekre bárki is igényt tart, csupán egy rosszul elsült fogadás miatt került sor erre a „kellemetlenségre”. Elnézést kérünk, valahogy kárpótoljuk majd” – olvasható az üzenetben.

 A tulajdonos Facebook-hozzászólásban annyit fűzött hozzá, hogy szerinte az eset nem volt vicces, de egy meleg, baráti kézfogásra eljöhetett volna hozzájuk a tujasofőr.

Szeptemberben egy férfi feltört egy egri garázst, arra azonban nem számíthatott, hogy túl sok értéket talál. Szeptember 18-án a Rózsa Károly utcában több rendőr intézkedett. A szemtanúknak úgy tűnt, hogy egy kukázó férfival pakoltatták vissza a hulladékot a szeméttároló edényekbe.  A hétfői szemétszállítási nap reggelén ugyanis gyakori látvány, hogy a kommunális hulladék szanaszét hever az utcán, mint kiderül, most nem egészen erről volt szó, a Heves Vármegyei Rendőr- Főkapitányság ugyanis kérdésünkre elárulta, a férfi feltört egy garázst. A szomszédok beszámolója szerint a férfi valószínűleg a nagy adag lopott holmit nem tudta, hogy hogyan szállítsa lakhelyére, ezért az az ötlete támadt, hogy egy hulladékszállításra váró kuka megfelelő lesz erre a célra, ezért elkezdte kipakolni a szemetet, hogy abban tolja haza a Szalába a szajrét. Eközben érkezett meg a két rendőrautó a tulajdonos bejelentése nyomán. Azonnal felfigyeltek a pakolászó férfira, s meg is találták a kukában az eltűnt holmit.

Az októberi közmeghallgatáson is volt egy érdekes pillanat. Egy helyi asszony ugyanis közölte, hogy szerinte a városgondozás el akarja lopni tőla a 6 éve kiváltott urnahelyét, újra kérik tőle a díjat, mert valami ismerősüknek biztos kell a jó hely.

– Mondják meg kerek-perec, hogy kinek a cimborája vetett szemet az én urnahelyemre! Érdekes az érdeklődés, ami az én urnahelyem felé irányítódik. Amennyiben nem kapok hamarosan egy levelet, amely az előző levelüket semmisnek tekinti, akkor az ország összes jeles médiája ettől a gyalázatos esettől fog zengeni – mondta. Az önkormányzat megnyugtatta, vélhetően adminisztrációs problémáról van szó, ami sajnos gyakori, de nem kell kétszer kifizetnie a helyet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában