Milliós támogatást kapott a hatvani kórház a jótékony vadászoktól

Az országosan megrendezett jótékonysági vadászaton összegyűlt összegből 19 kórháznak vásároltak orvosi eszközöket.

Heol

20150611 - Új eszközök az Albert Sweitzer kórház intenzív osztályán, Hatvan - Albert Péter, AP - HMH

Fotó: Albert Péter

A hatvani Albert Schweitzer Kórház Facebook-oldalán köszönte meg az Országos Jótékonysági Vadászat (OJV) Nonprofit Kft. szervezésében megrendezett jótékonysági vadászaton gyűjtött adományt.

A hatvani kórház az eseményen összegyűjtött összegből 1.252.140 forint értékben kapott egy fecskendős infúziós pumpát és egy volumetrikus infúziós pumpát.

Az OJV Nonprofit Kft. immár hatodik alkalommal szervezett országos jótékonysági vadászatot Magyarország valamennyi megyéjében egy időben. A 2019. december 27-én megrendezett esemény alkalmával összesen 37 millió forint adományt gyűjtöttek.

Az OJV közleménye szerint az összefogás célja az volt, hogy 19 megyei kórház gyermekosztályára a hiánypótló orvosi eszközök beszerzése megtörténhessen. A vadászatokon résztvevő vadászok száma és a további adományok nagysága határozta meg az egyes megyék/kórházak részére rendelkezésre álló pénzkeretet.

A szervezet kiemeli, hogy a koronavírus okozta rendkívüli helyzet a kórházak életét és feladatait jelentős mértékben megváltoztatta, így a velük való egyeztetés lényegesen lassabban tudott megtörténni, mint ahogy az a tervekben szerepelt. Ezen túlmenően az orvosi eszközök piacán soha nem látott hiány tapasztalható, továbbá a megrendelt eszközök többsége is csak hosszú átfutási idő után vehető birtokba.

A szervezők tájékoztatása szerint az elmúlt 6 évben 7248 gyermeket tudtak gyógyulásukban segíteni a magyar vadászok által több tízmillió forintos nagyságrendben megvásárolt orvosi eszközök.

Ajánlókép: illusztráció Fotó: Albert Péter / Heves Megyei Kórház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában