Talán ők látnak jól minket

2023.04.02. 20:08

Esőemberekért sétáltak Egerben

Kékre váltott vasárnap este a Dobó-szobor.

Sz. M. L.

Másképp látják a világot, de talán ők látnak jól minket

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A bazilikától indult idén a 8. kék séta, melyet a BEN Egyesület április 2-án az Autizmus Világnapja alkalmából szervezett Egerben. A résztvevőket Badacsonyiné Bohus Gabriella, a város ismert idegenvezetője kalauzolta el  a történelmi belvárosban a Dobó térig, ahol idén is kékbe borult a Dobó-szobor a Ragyogj Kéken! kampányhoz csatlakozva. A Kutyaköztársaság terápiás segítő kutyái is kísérték a sétáló tömeget.

A téren Orosz Lászlóné Ibolya önkormányzati képviselő, az esemény fővédnöke köszöntőt mondott. Kiemelte, sok ismerőse van, aki autizmus spektrumzavarral élő gyermeket nevel.

– Látom, hogy mennyire tiszta szívvel végzik a napi teendőket. Egy autista gyermek nem fogyatékossággal él, családdal él! Édesanyaként úgy gondolom, ezeknek a családoknak minden támogatást meg kell adni ami lehetséges. Mindenki találkozhatott már olyannal, hogy egy fiatal vagy egy gyermek odaszaladt hozzá és hangosan, másképp kommunikált mint ami megszokott. Ne forduljunk el tőlük, ők így fejezik ki a szeretetüket. Másképp látják a világot, de talán ők látnak jól minket – fogalmazott, majd arról beszélt hogy minden autista gyermek hasznos tagja lehet majd a társadalomnak. A téren a gyermekek flashmobbal kedveskedtek azoknak, akik részt vettek a sétán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában