Jön a busz

2023.09.01. 08:40

Helybe viszi a szűrővizsgálatokat az egri kórház

Szűkebb hazánk több településén lesznek szűrések szeptemberben. Egyebek között vérnyomás-, pulzus- és oxigén telítettség mérés is igénybe vehető lesz.

Fekete-Vadászi Erika

A szűrések fontosságát hangsúlyozzák a szűrőbuszokkal

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Szeptemberben is több Heves vármegyei településen lesznek lakossági szűrővizsgálatok a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” országos program részeként, tudtuk meg Szegedi Erzsébettől, az egri Markhot Ferenc Kórház médiareferensétől. 

Erken szeptember 5-én 10 és 16 óra között a Nagy Zoltán Általános Iskola előtt várja a lakosságot a szűrőbusz a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet szakembereivel. A regisztráció a program meghatározott zárási időpontja előtt egy órával befejeződik. Lesz egyebek között vérnyomás-, pulzus- és oxigén telítettség mérés, valamint vércukor-, koleszterin- és húgysavszint meghatározás, továbbá testösszetétel mérés és elemzés, kardiológiai szűrés és szájüregi szűrésen is részt vehetnek az érdeklődők. 

Bodonyban szeptember 6-án az Ady Endre Művelődési Központnál, szeptember 7-én Mezőszemerén, a Szabadság út 109. címen, szeptember 20-án pedig Markazon a Mikes Kelemen út 5-7. címen 10-16 óráig várja a lakosságot a szűrőbusz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában