Heol.hu Videó

2023.10.07. 18:57

AC/DC számoktól volt hangos Demjén a Káposztás Étkek Napján + fotók, videó

Szombaton újra megrendezték a Káposztás Étkek Napját Demjénben. Nevéhez hűen rengeteg káposztás étel jellemezte a napot, melyen a zene is főszerepbe került.

Fekete-Vadászi Erika

Remek volt a hangulat: finom ételek és jó zene

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A demjéniek úgy lehetnek a káposztával, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Mindenhogy szeretik, legalábbis a szombati kínálat ezt tükrözte. Volt kemencés és szabolcsi töltött káposzta, nem maradhatott ki a sorból a székely verzió sem. Ezek mellett pedig volt csülkös-babos, s kínálták vörösboros szarvaspörkölttel is, sőt, még a demjéni káposztalevest is megkóstolhatták az érdeklődők. A szervezők biztosra mentek, hogy mindenki megtalálja a kedvencét, így még a rétesbe is beletöltötték a káposztát. 

Fodor Géza, a település polgármestere portálunknak elmondta, a szombati volt a 14. alkalom, hogy megrendezték a Káposztás Étkek Napját a Turisztikai Természetvédelmi és Borbarát Egyesület jóvoltából. 

– Bár jelenleg helyben nem termelnek káposztát, hosszú évekig foglalkoztak ezzel a településen. Demjén híres a turizmusáról, de emellett valamivel még ki akartunk tűnni a sorból, a káposzta pedig adott volt. Így jött ennek a napnak az ötlete sok évvel ezelőtt, s azóta is szívesen őrizzük ezt a hagyományt – osztotta meg a Heollal Fodor Géza. 

Sok érdeklődőt vonzott a szombati program, melynek az időjárás is kedvezett. A finomabbnál finomabb ételek mellett a zenére is nagy hangsúlyt fektettek. Felcsendültek retró slágerek a Retróleum zenekarnak köszönhetően, majd AC/DC számoktól voltak hangosak a demjéni utcák, ugyanis színpadra lépett a húsz éves AB/CD együttes is, akik a kemény rock egyik híres képviselői hazánkban. Tribute bandről van szó, AC/DC számokat játszanak, méghozzá nem is akárhogyan. Nézd meg a videót, melyből kiderül, hogy az egyik számukba Demjént is beleénekelték. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában