Ápolók napja

2024.02.19. 13:57

Lövészet, csecsemőgondozás és előadások – versengve tanultak a Kossuth Zsuzsa napon a diákok + videó

A Kossuth Zsuzsanna technikumban hétfőn szinte bármibe belekóstolhattak a diákok. Volt lövészet, egészségügyi versenyek és a csecsemőgondozást is kipróbálhatták a gyakorlatban.

Szabadi Martina Laura

Hétfőn, az ápolók napján rendhagyó tanítási napot tartott a Heves Vármegyei SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum, Szakképző Iskola. A Kossuth Zsuzsa Napot – mely már hagyomány az intézmény életében – névadójuk szobrának koszorúzásával kezdték, majd mindenki kedvére választhatott a neki tetsző programokból, az egyik ilyen volt a lövészet.

Az ápolók napján rendeztek Kossuth Zsuzsa napot az egri középiskolában, de nem csak egészségügyi programok, lövészet is volt
Az ápolók napján rendeztek Kossuth Zsuzsa napot az egri középiskolában, de nem csak egészségügyi programok, lövészet is volt
Forrás:  Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

– Minden évben megemlékezünk névadónkról, most hagyományteremtő jelleggel, újításokkal teli tanításmentes napot szerveztünk, mely során persze játszva és versengve, de mégiscsak tanultak – mondta portálunknak Somoskői Lilla igazgató. Az iskola egyébként nemrégiben a 100 legjobb technikum közé került.

– Elsősegély-, idegennyelvi szép kiejtési verseny, illetve versmondó és rendészeti verseny is van a programban. Ez utóbbira hagyományteremtő jelleggel a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum hét intézményét is meghívtuk. Igyekeztük úgy összeállítani a programot, hogy más-más szakmákkal is megismerkedjenek a diákok, egymás szakmájába is belelássanak. Tartott előadást iskolaorvos, védőnő, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, de interaktív Kossuth Zsuzsa totó, tehát gazdag programot szerveztünk – emelte ki az intézményvezető. Hozzátette, nagyon hálás a szakképzési centrum vezetőségének támogatásáért,  Milibákné Veres Erika főigazgató és Hegyi István kancellár munkájáért.

– Az ilyen napok azért nagyon hasznosak egy intézménynek az aktív és interaktív tanulási módszerek mellett, mert erősíti az osztályközösségeket, az összetartozás érzését akár intézményen belül is. A versenyek felkelthetik egy-egy témában a diákok érdeklődését, a versenyeken sikerélményük lehet, tehát motiváltak lesznek. A hagyományteremtő versmondó versenyünkben zsűrizett Saárossy Kinga, Milibákné Veres Erika és Berecz Klára is. Sok, szakmájában elismert szakemberrel is találkozhattak tanulóink, többek között velünk volt Deutsch Ákos vármegyei vezető mentőtiszt, Balogh Tibor a vármegyei rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány helyettese is – ismertette. Elmondta, hogy esszékkel, prezentációkkal készültek a diákok, a legjobbakat jutalmazták is. Somoskői Lillától azt is megtudtuk, hogy a jól teljesítő lányok, ha akartak, menyasszonyi ruhapróbán is részt vehettek, erre tavaly is volt már lehetőségük, és nagyon élvezték a lányok.

A lövészeti verseny sokakat érdekelt, de interaktív helyismereti és zenei vetélkedő is. A diákokat megmozgatta a sorverseny és a kvízek során is a legjobb formájukat kellett elővenniük. Előadást tartott a diákoknak a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat, illetve dr. Berndt-Iványi Judit a szenvedélybetegségekről, a drogfüggőségről és az internet hatásairól a fiatalokra. Az iskolában egyébként szeretnek jótékonykodni, karácsonykor az egri kórház hospice osztályát látogatták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában