Választás 2024

2024.04.22. 17:25

Eddig 9 polgármesterjelöltje van Egernek, mutatjuk kik ők

Van, aki még gyűjti, a Fidesz már leadta az aláírásokat az egri önkormányzati választásokra. A legtöbb körzetben 7 jelölt van, de akad olyan, ahol 9 ember verseng a szavazatokért. Polgármesterjelöltből is ennyi van jelenleg Egernek.

Szabadi Martina Laura

Kilenc polgármesterjelölt van eddig Egerben a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint. A vármegyeszékhelyen egy jelölt, Vágner Ákos indul a Fidesz-KDNP színeiben, vele mind a 10 választókerületben indul egy-egy jelölt is a párt színeiben. Mint ahogy arról már beszámoltunk, az 1-es körzetben Gömöri László lajosvárosi fertálymester, a helyi egyházközösség tagja, 2-esben dr. Rák Sándorné egykori középiskolai tanár, a 3-asban Majorosné Juhász Eszter egészségügyi szakember, a 4-esben Hrabóczky Zsolt, az 5. választókerületben dr. Hadnagy József az egri egyetem szociálpedagógia tanszékének vezetője, a 6-osban Csákvári Antal a képviselő-jelölt, a 7-esben Gulyás László, a zeneiskola igazgatója indul a Fidesz-KDNP által támogatott jelöltként. A 8-asban Molnár Tibor képviselné a Felsőváros lakóit, a 9-esben Gál Judit óvodavezető, a 10-esben, vagyis Felnémeten pedig Balázs Gábor. A Fidesz már szombaton leadta a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat, ezek ellenőrzése zajlik dr. Bánhidy Péter jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetőjének tájékoztatása szerint. Elmondta, a választási bizottság szerdán ülésezik majd, s hagyhatja jóvá a jelölteket. A legtöbb körzetben egyébként 7 jelölt indult.

HMM_0208
Vágner Ákos, a Fidesz-KDNP polgármesterjelölje már a programját is bemutatta
Vágner Ákos, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje már a programját is bemutatta
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A jelenlegi polgármester, Mirkóczki Ádám is indul polgármesterjelöltként egy szinte teljesen új csapattal ahhoz képest, akikkel 5 éve vágott neki a választásnak. A polgármester az ajánlóívek felvételét nem siette el, csak hétfőn vette föl őket. Képviselőjelöltje 1. választókörzetben Madarasi Gyula vállalkozó, sportember, úszó és vízilabda játékvezető, edző, a 2. körzetben Gócza Attila egykori nyomozó, megyei osztályvezető indul, a 3. körzetben Farkas Attila szociális ügyekért felelős alpolgármester, a 4-esben Farsang Sándor közgazdász, ingatlanpiaci szakember fertálymester, az 5-ösben  Földvári Győző intézményekért felelős önkormányzati biztos, a 6. körzetben Kiss Renáta közművelődési szakember, a 7. körzetben a kereskedelmi és vendéglátás területén dolgozó Huszti Péter, az egyesület elnöke indul. A 8. körzetben Kovács Attila indul, aki „vállalkozó, fertálymester, családapa”, a 9. körzetben Minczér Gábor alpolgármester, a 10-es körzetben Berecz Klára a jelölt, aki az EKMK szakmai igazgatója volt korábban.

Szintén indul a polgármesteri székért a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) jelöltjeként Domán Dániel, aki leginkább arról ismert Egerben, hogy a Lenkey-ház felújításának árazott költségvetését pereli éppen a Dobó István Vármúzeumtól. Mirkóczki Ádám róla beszél a néhány hete nyilvánosságot látott hangfelvételen is. Az MMKP jelöltje az 1-es körzetben Zsótér Ádám, a 2-esben Szolnoki Gábor, a 3-asban Juhász Tamás, a 4-esben Punyi Imre építész, az 5-ös körzetben Szendi Zsuzsa, a 6-osban Vass Veronika, a Hajdúhegyen a polgármesterjelölt egyben képviselő-jelölt is, a 8-asban nem ismert a Kutyapárt jelöltje a választási iroda szerint, de úgy tudjuk minden körzetben indít az MKKP. A 9. választókörzetben Lehóczky Dávid indul, Felnémeten pedig Losonczy András.

Az Egerért Most Egyesület szintén befejezte a gyűjtést, hétfőn adta le az aláírásokat az irodának, polgármesterjelöltjük egy korábbi önkormányzati frakcióvezető, Oroján Sándor, képviselőjelöltjeik: Gál Dominika Nikolett, Ádám Anett, Kerenszky Attila, Turi Ferenc, Oroján Sándor, Kovács-Ferencz László, Ábry Zoltán, Prokaj László, dr. Hegedűs Csaba és Kohajda Márk.

Dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje jelenleg is a közgyűlés tagja. Képviselő-jelölteket ők is indítanak minden körzetben, ők Bóta Sándor, Bognár Ignác, Tóth István, Póka Éva, Botos Sándor, Soóváry Tivadar, Turán István, Pápai Ákos, Varga Judit és Linninger István.

„Összellenzéki” – DK, MSZP, Momentum, Párbeszéd- ZÖLDEK – polgármester jelölt Pál György, képviselő jelöltjeik a lajosvárosi körzetekben Sós Tamás és Halmai Sándorné, Sós már leadta hétfőn az aláírásgyűjtő íveket. Indul továbbá Nagy Tibor, Prokaj Mónika, Bélteky Attila, az egri DK korábbi elnöke, Balla Péter, Tóth Bernadett, Fekete László, Török Zsolt, Franczia Tamás. Egyébként korábban Balázs Miklós volt a DK polgármesterjelöltje, ő azonban a momentumos Jánosi Zoltán javára visszalépett. Csakhogy Jánosi is bejelentette időközben, hogy mégsem indul. Most az látható, hogy több korábbi jelölt aki a DK-val tervezett függetlenként indul. Csontos Júlia például a 2. lajosvárosi körzetben, itt egyébként függetlenként több jelölt is indul.

Függetlenként elindult a polgármesterségért és Hajdúhegy képviseletéért Orosz Lászlóné Ibolya is, aki lemondott Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezetésről, illetve független polgármester és képviselő-jelölt Danyi József is, ő a 2. egyéni körzetben. További jelenlegi képviselők is indulnak függetlenként egy tömörülésben, a Függetlenül Egerért! közösségben de lista nélkül, Lájer Krisztián (2-es körzet) ők Bódi Zsolt (Felnémet), Kovács-Csatlós Tamás (4-es körzet) , Tarsoly József hegybíró pedig a polgármesterjelöltjük és képviselő-jelöltjük (5-ös körzet).

Szintén – mindenkitől – függetlenül indul Mirkóczki Zita is a felsővárosi 8-as körzetben, ő már hétfőn leadta az aláírásokat. Az 1-es körzetben pedig Domboróczki Zsolt a Középút és Értelem Pártja színében indul, ez az az alvó párt, amelyet a TISZA Párt pufferjeként emlegettek. Az önkormányzati választások június kilencedikén lesznek, ugyanakkor a jelenlegi önkormányzati ciklus még őszig tart, így habár már nyár elején kiderül a településvezetők személye, még jó néhány hónapot regnál a jelenlegi vezetés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában