Felújításra fel!

2023.07.16. 21:00

Egy kis krétafesték, s máris megújul a szoba - vallja az andornaktályai lakberendező

Lakberendezéssel kapcsolatos rovatunkban a mindennapokban is könnyedén hasznosítható tippeket olvashatnak Ipacs Éva andornaktályai lakberendezőtől. Most a nyári otthonfelújításhoz ad segítséget.

Fekete-Vadászi Erika

Krétafestékkel bármit újjá varázsolhatunk

Forrás: Ipacs Éva/Beküldött fotó

A nyár az otthonfelújítások időszaka. Ez korábban sem volt pénztárcabarát tevékenység, mostanság azonban pedig még mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha a lakásunk átalakításán gondolkodunk.

Létezik azonban egy egyszerű eljárás, amellyel igen látványos változást érhetünk el: ez pedig a már meglévő bútoraink átfestése krétafestékkel. Így például nem csupán a fa ajtókat újíthatjuk meg egyszerűen – csiszolás, alapozás nélkül –, hanem bármilyen laminált darabot is könnyedén új köntösbe öltöztethetünk.

Nemrégiben én magam is ezt az eljárást alkalmaztam egy dolgozószobában. Semmi mást nem tettem, csupán új színt adtam a bútoroknak és a falaknak, végül mégis egy teljesen más hangulatú helyiséget kaptam.

Lássuk a teendőket lépésről-lépésre!

A korábban egymás mellett sorakozó könyvespolcokat a kanapé két oldalára helyeztem, ezáltal a szoba szellősebbé vált, sokkal tágasabbnak tűnik. A fehér polcok és az íróasztal intenzív piros színt kaptak, ezt tompítja a fal finom zöld árnyalata.

Így nézett ki a szoba
Forrás: Ipacs Éva/Beküldött fotó

A kanapéval szemközti falon nem szerettem volna az egész felületet zöldre festeni, ezért fehéren hagytam, és egy egyszerű motívumot használtam díszítőelemként: zöld négyszögeket festettem fel mintaként. Szabad kézzel, sablon nélkül pingáltam őket, egyáltalán nem ügyelve arra, hogy egyformák legyenek. Sőt, úgy gondoltam, különbözzenek csak! 

A tolóajtós szekrényt szintén pirosra festettem, viszont nem akartam, hogy az összes bútor egyszínű legyen, ezért ezen a falon a polcok kék köntöst kaptak. A nagy szekrény, amely rengeteg holmit elnyel, zöld lett, alkalmazkodva a falon lévő mintához. Az i-re a pontot a napsárga szőnyeg tette fel.

Egyetlen bútort sem cseréltem le, csupán a krétafestékre és az új szőnyegre ruháztam be, mégis egy teljesen megújult hangulatú szobát kaptam végeredményként. Ráadásul mindezt úgy, hogy nem igényeltem hozzá szakember segítségét. 

Átalakítás utáni állapota a szobának
Forrás: Ipacs Éva/Beküldött fotó

Mindenkit arra buzdítok, próbálja ki az otthonfelújítás ezen formáját!

Jó festegetést kíván, Ipacs Éva lakberendező

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában