Programajánló

2024.03.01. 11:25

Óriási bulik és remek kiállítások a tavasz első hétvégéjén Hevesben

Számos program közül válogathatunk a tavasz első hétvégéjén Heves vármegyében.

Heol.hu

A Road zenakar a Broadway Monkeyban (Archív fotó)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Péntek

Eger

Március 1-jén nyitják meg a Lenkey-házat Egerben (Széchenyi István utca 31.), amelynek felújítása kapcsán többször beszámoltunk portálunkon.

A Gárdonyi Géza Színházban a nagyszínpadon, este hét órától A dzsungel könyve című darabot lehet megtekinteni. Mint azt korábban írtuk, A dzsungel könyve főszereplője, Kerek Dávid, aki a gyöngyösi Berze gimnázium büszkesége. 

Március elsején a Broadway Monkeyban egy különleges este várja a bulizni vágyókat. Ott lesz Boros Tamás, művésznevén Essemm, akit 2010 óta Magyarország egyik legtehetségesebb rappereként tartják számon.

Az egri és a gyöngyösi moziban is látható már a Dűne második része, amelynek egyes jeleneteit Noszvajon forgathatták.

Gyöngyös

Délután öt órától Derecskei Anna Éva festményeiből nyílik kiállítás a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtárban

Az esemény plakátja
Forrás: vsvk.hu

Hatvan

Mátyássy Gábor képzőművész-tanár tart rendhagyó tárlatvezetést az Ady Endre Könyvtárban februárban megnyílt kiállításának képei között délután öt órától. A tárlatvezetés keretein belül sor kerül egy festészeti bemutatóra is, ahol megismerkedhetnek a képzőművész egyedi festményeinek előállítási technikájával. Az esemény ingyenes.

A március beköszöntével megnyitja kapuit a Hatvani Vadaspark. Mint írtuk, márciustól 1-től ismét látogatható a Zagyva melletti vadaspark, amelynek munkatársai ez alkalommal is számos gyermek- és felnőttprogrammal készülnek a következő hónapokra. 

Szombat

Eger

Az Oszmán Rendezvény Sátorban M.Pap Gergely történész,hagyományőrző előadásában elevenedik meg a mesés kelet. Marguly Viktória pedig tradicionális török henna festéssel kedveskedik a látogatóknak.

A Bartakovics Béla Közösségi Házban (Knézich Károly u. 8.) délelőtt 10 órától a Kisvakonddal találkozhatnak a kicsik, egy élőszereplős bábjáték formájában. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a domoszlói Road zenekar jubileumi koncertet ad Egerben. Az Akusztik & Metal turné első állomása ez, amelyre a fiúk rengeteget készültek.

Szombaton délután négy órától "Tanítványok" címmel kiállítás nyílik az Agria Park I. emeletén, a Hervis előtt. A kiállítást Bulla Márta iparművész nyitja meg Fehér Zsombor a Kerekes Band frontembere, furulyaművész közreműködésével.

Egy másik kiállítás is március 2-től lesz megtekinthető: Muti mit alkotsz? címmel kiállítás sorozatot indítanak a Koru Galérián, ahol kezdő és hobbi művészek mutathatják meg, hogy éppen mivel foglalkoznak, mit alkotnak. Elsőként Herenik Ani hobbi festő képeit mutatják meg a közönségnek délelőtt kilenc órától. 

Gyöngyös

Újabb fantasztikus Omega-emlékelőadásra készül Gyöngyös. Március 2-án Omega - Csillagok útján címmel sztárfellépők egész sora idézi majd fel a legendás zenekar hat évtizedes munkásságának legnagyobb slágereit a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban, adtuk hírül még decemberben. 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában